0

Tarinamme

METSÄLUONNOSTA KUMPUAVAA DESIGNIA – TUOTTEITA KESKISUOMALAISESTA VISAKOIVUSTA, MUISTA KOTIMAISISTA PUULAJEISTA JA KÄSITYÖLASISTA

”Saarijärveläisessä metsänrinteessä kasvaa muhkuraisia koivuja. Aurinko paistaa ja puunrunkojen välistä välkkyy kaukainen järvimaisema. Kauris käyskentelee vanhalla polulla, jota kyläläiset ovat käyttäneet vuosisatojen saatossa metsästys-, vedenhaku- ja riiuureissuillaan. Rinteessä käy pieni tuulenvire, on lämmintä ja vihreää.

Vuosikymmeniä aiemmin tuolle paikalle istutti puita Metsämies, joka halusi luoda jotakin valtavirrasta erottuvaa ja jotakin sellaista, jolla voisi olla merkitystä muuttuvassa maailmassa vielä aikojen kuluttua. Nuorta kasvavaa metsää hoidettiin ja vaalittiin ja se varttui vahvaksi koivikoksi.”

Wilawood Oy on vuonna 2018 perustettu perheyritys. Visakoivutuotteissamme käytetään yrityksemme kotipaikkakunnalla Saarijärvellä perhepiirissä kasvatettua visakoivua, joka on pieniläpimittaista, metsurityönä yksitellen valittua harvennuspuuta. Pääosassa tuotteissamme on ainutlaatuinen, kaunis ja kestävä puumateriaali. Koska jokainen puu on yksilö, myös jokainen valmistamamme tuote on visakuvioltaan uniikki.

Puutyöt, tuotteiden kokoaminen ja viimeistely tehdään lähituotantona pääosin Keski-Suomessa.

Visakoivun lisäksi suunnittelemme tuotteita myös muista kotimaisista erikoispuulajeista, kuten pihlajasta. Tuotteemme valmistetaan piensarjoina kulloinkin saatavilla olevista erikoispuueristä. Valikoimassamme on lisäksi laadukkaasta kotimaisesta koivuvanerista valmistettuja tuotteita.

Ekologisena materiaalina puu on tänä päivänä ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan. Laadukas puutuote ei ole kertakäyttötavara vaan kestävä valinta.

Puinen esine tuo luonnon lähellesi, rauhoittaa ja kutsuu katselemaan ja koskettamaan. Puulajeihin liittyy paljon vanhoja uskomuksia ja mytologiaa. Ei ihme, että mekin näemme visapuun kuvioissa revontulien loimun ja yöttömien kesäöiden taianomaisen valon.

Tervetuloa tutustumaan Wilawoodiin – lumotkoon Sinutkin suomalainen puu!